klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4

Mijn vader of moeder drinkt, of gebruikt

Ouders die drugs of alcohol gebruiken, gedragen zich soms op een manier die je niet begrijpt. Er is ruzie over alcohol of drugs. Of iemand wordt zomaar boos. Soms is er weinig geld om leuke dingen te doen door het gebruik. Misschien schaam je je. En neem je liever geen vrienden mee naar huis. Of je slaapt slecht omdat je je zorgen maakt. De meeste kinderen voelen zich ook schuldig. Heb je het gevoel dat het aan jou ligt? Dat is niet terecht: het ligt niet aan jou.

Waarom een gesprek?

Wij luisteren naar je. Je bent tot niets verplicht. Het is geen hulpverlening, dus we stellen je ouders niet zomaar op de hoogte. Als je hulp wilt, kunnen wij je daarbij helpen. In het gesprek kun je vertellen wat er aan de hand is. Je kunt vragen stellen en advies krijgen. We denken met je mee over je situatie, geven je tips en informatie over hoe het gebruik van alcohol of drugs iemand anders kan laten reageren. 

We hebben ook KOP-KVO groepen.  Dit zijn groepen voor kinderen van verslaafde ouders en kinderen van ouders met psychische problemen.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

KOPP-KVO-groepen

In zeven bijeenkomsten kom je in een groep kinderen of jongeren bij elkaar. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd. Tijdens deze bijeenkomsten deel je ervaringen met elkaar over jouw thuissituatie. Ook ga je met elkaar in gesprek. Er zijn twee professionals aanwezig die er voor zorgen dat er ruimte is voor ieder verhaal. We hebben in verschillende plaatsen groepen. Wil je je aanmelden? Dat kan via dit formulier.