klap Brijder menu uit
afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4
2021-09-21 16:18:49Stop nu met roken: doe mee met Stoptober en Ga voor LUCHT

Op 1 oktober start de jaarlijkse campagne van ‘Stoptober’ waarin bekende en onbekende Nederlanders samen 28 dagen niet roken en dit hopelijk voor de rest van hun leven volhouden.

Al 350.000 mensen hebben eerder aan Stoptober meegedaan en met succes: als het je lukt om 28 dagen niet te roken, dan heb je vijf keer meer kans om gestopt te blijven.

 

Campagne in de gemeente Aalsmeer ‘Ga voor LUCHT’

Stoptober sluit goed aan bij de lokale campagne in de gemeente Aalsmeer ‘Ga voor LUCHT’, die voor de zomer werd gelanceerd. In deze campagne – ontwikkeld door de Kinderraad en Brijder Jeugd – zijn vier verschillende kaarten en posters door kinderen bedacht en gemaakt. Het idee achter de campagne is dat naast tv-reclames en artikelen in de krant juist persoonlijke boodschappen van kinderen een belangrijke rol kunnen spelen om stoppen met roken te stimuleren. De kaarten worden in september verspreid via de basisscholen. Ook zijn ze te verkrijgen bij gezondheidscentra en huisartsen in de gemeente Aalsmeer.

Wethouder Wilma Alink is enthousiast en steunt het initiatief van harte. “Ik ben blij dat we nu de rookvrije generatie mogen zien opgroeien. Kinderen zijn de toekomst en zij vinden roken hier niet bij horen. Mooi dat zoiets uit henzelf komt. Het is aan ons als volwassenen om het goede voorbeeld te geven en door niet te roken te zorgen voor onze en hun gezondheid.”

 

Doe mee en sluit je aan bij een rookvrije generatie.

Wil je stoppen met roken? Ga de uitdaging aan en doe mee met Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober. Meld je nu direct aan via stoptober.nl. Wil je meer weten over de kaartenactie ‘Ga voor LUCHT’ stuur dan een e-mail naar Ester.Teunen@brijder.nl.

Meer informatie voor iedereen die wil stoppen met roken of een ander wil helpen te stoppen is te vinden op de website ikstopnu.nl.

 

Stop nu met roken: doe mee met Stoptober en Ga voor LUCHT
 
 

Archief nieuwsbrieven

2021-10-15 09:05:21 Informatieavonden Verslaving
2021-09-17 18:54:09 Cursus ?Help, mijn kind kan niet zonder! weer va
2020-12-21 15:41:03 Zet je alcoholgebruik op pauze
2020-11-05 16:52:45 Informatieavond Verslaving
van